Над 13 000 младежи са подали заявления за участие в задължителните

...
Над 13 000 младежи са подали заявления за участие в задължителните
Коментари Харесай

Над 13 000 кандидати за задължителни матури през август

Над 13 000 младежи са подали заявки за присъединяване в наложителните зрелостни изпити, които ще се проведат в края на август т.г. Това оповестиха от Министерство на образованието. 

Най-много – 7908, са претендентите за наложителния държавен зрелостен изпит по български език и литература. Той ще се организира от 8,30 часа на 25 август 2022 година 2414 са искащите за втората наложителна матура, която ще бъде от 8,30 часа на 26 август 2022 година В същия ден е и наложителният държавен изпит за придобиване на професионална подготовка (теория на професията), на който се чака да се явят 2870 младежи.

На всички изпити, като се изключи този по специалност, се написа с черен химикал.

За 29 август т.г. от 8,30 часа са планувани матурите по избор по шест предмета, излиза наяве от плана на заповед, оповестен за публично разискване.

Задачите по математика, философия, история и цивилизации, география и стопанска система и биология и здравно обучение ще са по изучаваното в общообразователната подготовка, а по съветски език – от профилираната подготовка.

От 14 часа в същия ден се предлага да се проведат изпитите по британски, съветски и немски език, по физика и астрономия и химия и запазване на околната среда. Всички те са за познания, добити в общообразователната подготовка.

На матури през август имат право да се явят зрелостници, които не са били позволени до тях на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предходно явяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР